fredag 27 augusti 2010

"Vi har inget annat än ett gediget fotarbete och sedan ägnar vi oss åt mun mot mun-metoden."


- Gudrun Schyman i valkampanjen 2010. På tal om att vilja in i riksdagen igen efter sina tidigare 18 år i riksdagen säger hon med glimten i ögat:
-"Ja, man är väl lite pervers som politiker."

Sedan är det ett samtal om att inte släppas in i de stora debatterna, inte synas på tidingssidorna.
- Och den faktiska skandal som pågår i detta nu och som fick Benny Andersson dagarna före valet till Europaparlamentet -09 gick in och sponsrade stora annonser för F! där man informerade hur man skulle gå till väga för att rösta på ett parti som inte får gratis hjälp att trycka upp och sprida valsedlar av Valmyndigheten - något som bara gäller för riksdagspartier - som säkerligen också får en och annan extraslant både här och där.

Jag vill bara säga att det går! Saknas en tryckt valsedel för det parti man tänkt rösta på så skriver man det korrekt stavade namnet på det parti man vill rösta på på en tom valsedel och stoppar ner det i kuvertet. Tyvärr kan man, så vitt jag förstått, inte rösta i personvalet på detta sätt utan rösten går till partiets toppnamn.

För bland annat bristfällig information om hur att gå tillväga gällande detta får Sverige internationell kritik och på begäran av ett svenskt etablerat parti utanför riksdagen skickas internationella valbevakare till valet i september. Det är pinsamt!

Best wishes!

Inga kommentarer: