tisdag 2 mars 2010

the making of cinnamon buns


man tager en god degmakare
blandar det den med goda ingredienser och stött (men inte upprörd) hel kardemumma
hejar uppmuntrande på (mera mjöl, mera mjöl!)
låter sedan både degen och degmakaren vila

steker kanske några pannkakor
spelar sjyst musik för degmakaren
och ställer fram hallonsylt

lägger sig på golvet för lite impro-yoga och ber degmakaren att vända pannkakan i pannkakslaggen
denne kanske då frågar hur länge pannkakan ska vara i och undrar varför man ligger och talar i golvet
bästa man kan göra är ett avledande svar, gå upp i krigarens position och tai-fuvända pannkakan en gång extra

efter det äter man pannkakorna
att föredra med hallonsylten
och möjligen med lite cream cheese från helgens sconesäventyr
(låter det annat än lyx i kvadrat??)

sen kanske det kommer en nyfiken kinesiska som undrar vad det är som händer
och då förklarar man hela konceptet med den svenska kanelbullen till fikat, förstår du

sen knådar man, kavlar, smörar, sockrar, kanel på, rullar, skär och stoppar i bullformar
och alldeles alldeles snart så har man färdiga bullar

mums!

1 kommentar:

Anonym sa...

fan asså, vad håller jag på med här i oxford? repetitioner till midnatt, sadistiska lärare, äcklig mat och för lite sömn. NÄR MAN KAN BAKA KANELBULLAR MED EN SCHYSST DEGMAKARE!!!!