fredag 8 maj 2009

fredag



Weasle/Elsa/elsimon återuppdaterade mig på Sufjan Stevens-fronten med hans fantastiska John Wayne Gacy jr. inklusive musikvideo! Jag blir plötsligt väldigt tacksam för hans närvaro på Spotify :D
För övrigt, bara bra musik i eftermiddag. Började med Cornelis Vreeswijk - Papillas Samba efter tips från ANNA, glöm för fridens skull inte att lyssna på Vreeswijks Bellmantolkningar och Cornelis överhuvudtaget.
Kastar in ett till tips ala ANNA - Ramsby & Martin Hedros Visorna - äkta stil + lite Bellman även där.
Bellman är som Kraus (bildref) fast lite mer allmoge och Kraus är definitivt rätt tid! Våren är tid för nostalgi! Maj hör till våren och för ett år sen var full rulle, opera, provspelningar, jubileums- och avslutningskonserter. Det skulle alltså övas, presteras, njutas och repeteras.

Om jag hade pengar (kastar in en sån musikref) skulle jag kanske ge mig på investeringar likt dessa:



Denna fredag är för övrigt dagen då vi hyllar alla grymma kvinnliga basister! Koola ANNA (inte att förväxlas med det hippa klädmärket, för ANNA är så mycket koolare än det) har kommit in Bollnäs. Andra drar till London, medan vissa redan är där. Det finns lika många variationer på temat som basister. Glöm inte 8 maj och ett fyrfaldigt leve för kvinnliga basister!

Belönad vare den som tar chansen att öppna några flikar
upptäcker nåt nytt & återupptäcker nåt gammalt!
- Sen saknas bara nåt lånat och nåt blått

4 kommentarer:

Linda sa...

leve leve leve leve!

ANNA sa...

trycker på gillaknappen, om det vore facebook labbadabbadabadabadabadabadabadam

elsa sa...

vet inte om det är den officiella videon, kikade runt lite på youtube men förstod inte riktigt om det var det... låten är ju dock superb! :)

Pausfogel sa...

det är den verkligen! och vi är glada ändå. tjohoo