lördag 17 juli 2010

en lördag som denna


Systern har kommit hem, brunbränd och fin efter en lång roadtrip - sydsverige runt. Från skärgårdsjobb i myllan hos en skärgårdsbonde och bekant på Nämdö via politikerkollot i Almedalen, hårt golv och dagarna fyllda från morgon till kväll, ut på roadtrip genom smålandsskogar och skåneland - hela vägen hem!

Jag har hört att hon lärt sig ett och annat om rensning och gallring, hur man ordnar sovplats åt tre i en Volvo 740 och att man ska akta sig för sammandrabbning med 14-åriga fotbollsspelare. Kan komma väl till pass i de festivaltäta kommande veckorna. Det lär bli liv i luckan!
- Vi har de campande queerfestivalarna och sen de bullrande elektronmusikerna på Norbergfestival.

Nu har de hemligt möte i Norbergsskogarna. Man minns i de gamla dagar då man behövde hemliga lösenord och en plats dit ingen brydde sig att leta för att träffas, mötas och talas. Man satte en sten som man ramlade över en gång då man skulle röja skogen - Minne 1891-92. Minne om Gruvarbetarstrejeken i Norbergs bergslags gruvor. Därför träffas man den 17/7 kl 17.17 för att gå ut till den hemliga mötesplatsen, samtalas, dricker kaffe träffas.


Inga kommentarer: