tisdag 24 februari 2009

Lingvistisk gymnastik

Eftersom begreppet fint som snus duggat tätt, på gränsen till att ha växt till ett missbruk i en misstänkt persons vokabulär har också frågan uppstått, var sjutton stammar det från och vad syftar det på?
Förutom att ställa frågan till intet ont anande och även ovetande personer har nu denne misstänkte person efter att ha sammanställt en google-sökning på begreppet (som för övrig inte gav mer än att det är titeln på en diktsamling av vår vän Boyacioglu, Daniel, användningen av begreppet i diverse bloggar och dess något nödtorftiga koppling till snus) nu till sitt försvar vaskat fram en teori från en urmoder.
Fint som snus skulle alltså kunna syfta på kvalitén på malet kaffe. Hur föredrar ni ert kaffe? Finmalet, fint som snus. Skulle ett meningsutbyte kunna låta.
Något att då ta ställning till om vi nu antar att detta ligger relativt nära sanningen är om det kan anses att grovleken på malet kaffe är något att komma och dra med i tid och otid.

Med reservation för syftningsfel, till följd av förenklingar och faktafel lite varstans, anhåller undertecknad om visad nåder.

Inga kommentarer: